Moa

illusion

Tisdag 31 April

Kategori: Hilmerson

Kom nyss hem från föräldra gruppen.. Handlade om tänder och säkerhet, lite nyttigt att veta sådär..

Hilma har inte sovit något på dagen idag, alldeles för pigg. Sen tror jag att alla bebbar var små griniga  idag och Hilma var ju tvungen att vara sympati ledsen med varenda en. Blev en del gråt för att sedan somna i bilen. Nu fick hon fortsätta napen en liten stund. Det har nästan aldrig varit så att hon somnar när man bara lägger ner henne i vagnen/sängen men det gjorde hon nu. Trött !

Fredag 27 Maj

Kategori: Allmänt

Sitter och spelar Alladin ! Sjukt länge sedan. Är väl kanske lite bättre än sist, men inte mycket... Annars är det rätt så lungt i kväll, slö tittar lite på Wallander Byfånen, har gjort halva mitt sjukgymnastiks träningspass. Andra halvan gav jag upp med då det regnar ute och jag inte ville stå där ute och göra mina step ups. Kallt och massor av maskar som väntade på att bli ihjäl trampade.. Blääh !

 

Fredag 20 April

Kategori: Allmänt

En dag med konstigt väder. På väg ner till Bölesholmarna var det någon som vattnade med vattenkanna på mig, sen blev det massor med sol och svett efter det försvann solen och det blev helt grått av alla moln och småkyligt för att bli jätte soligt och vindstilla igen...

 

 

Skrutt somnade aldrig och tillslut blev hon less på att ligga ner och fick sitta inne i vagnen istället..

 

 

 

Nalle tog chansen att svalka magen.

 

 

 

Äckligt !

Kategori: Allmänt

En sak som jag inte gillar när det regnar/ har regnat är alla maskar som kryper upp och lägger sig på cykelbanor och tar självmord. Dom är himla äckliga när dom ligger där och krälar eller har dött för att någon har trampat på dom eller kört över dom med cykeln eller så drunknar dom i en vattenpöl och blir aldeles vita, det och när dom är sönderkrossade och fortfarande krälar för att ena halvan av masken lever är nog det äckligaste.
Kommer ihåg när vi var små och Jonas och hans kompis Anders (tror jag) jagade mig och Viveca med maskar och kastade dom på oss. Vi gallskrek och sprang så fort vi kunde, usch vad äckligt det var kommer jag ihåg.
Ett annat maskminne är när jag och Veronica skulle dela på en mask och äta för att det var tufft hade vi fått för oss, kanske var något vi hade sett någon häftig människa på TV göra eller nått. Det slutade med att Veronica var den cola, tuffa av oss då jag som annars inte åt någonting annat än fiskpinnar inte vågade mig på att äta min halva...
När jag var ute och gick mitt på dagen idag gick jag glatt omedveten om att maskarna hade krälat upp ur jorden och ut på cykelbanan tills jag råkade titta ner i backen och ser att dett är fullt av maskar på asfalten som håller på att torka efter allt regn. Under resten av min promenad gick jag i masktankar och började må illa för att dom såg så äckliga ut. Hur många hade jag under skon? Under hjulen på vagnen? Blääh ! Och ändå när jag gick där illamåendes funderade jag på om jag skulle hjälpa dom över vägen sådär som man gjorde när man var liten. Fast jag bestämde mig för att låte bli då dom flesta redan hade lyckats dö och låg där mosiga och äckliga. Sedan skulle det ju inte sett klokt ut om en 20 åring stod med en pinne och försökte peta bort alla maskar från vägen och vilken tid det skulle ta ! Tur att jag bestämde mig för att gå in och glömma maskarna för en stund :)
En torkad mindre äcklig mask..

Måndag 16 April

Kategori: Hilmerson

BVC idag, min plan var att gå men då det ösregnade tog jag bussen till teg. Läkarbesök och vaccin var det som gällde idag, inget av dom var så populärt. Skruttan var trött så mamma väckte henne tidigt och hade svårt att somna igår, så att tre främmande människor drog i henne var inte så kul. Ont gjorde sprutorna men det gick snabbt över som tur var. tung har hon blivit också, 8 kg unge. Nu har hon fördubblat vikten sedan hon föddes, stora lillis !

 

Resten av dagen har varit lite kämpig, svårt att somna och lite ont i benen. Men efter en alvedon och mys i stora sängen fick vi oss en nap vid tre.  Då var lillskruttan lite nöjdare och jag tror att hon kommer sova tungt i natt.

 

Söndag 15 April

Kategori: Allmänt

Ser på PS I love you för 100:e gången, har den här hemma så jag förstå inte varför jag ändå ska se den på tv varje gång den går... Kan vara lite smått beroende av den. Tror även att det kan vara bra att variera sig lite och inte bara titta på skräck/thrillers som det blir ca 99 gånger av 100.. Den gång jag ser något annat slag av film blir det oftast PS I love you på något konstigt vis.. Men den är ju så himla mysig och lite jobbig, kommer säkert börja grina av den idag också.

Onsdag 11 Maj

Kategori: Allmänt

Skönt med massa sol och värme !

Har nog lyckats få lite färg idag.. Inte den färgen man vill få (brun) utan den mer negativa och enda färg jag får, färgen röd. Men även om det är dåligt får man ju lite sommarkännslor ! :)

 

Inte bara solskador jag lyckats dra på mig med Catten i staden idag, har även fått ett munsår av en glass sked ! Haha min läpp gör ont..

 

 

Söndag 8 April

Kategori: Allmänt

Nu är vi slut efter en dag som på något sätt blev ett dygn på Holmön.

Lördag morgon börjar med att vi missar färjan, så jag ringer pappa som var med båten på samma sida som vi så vi tog en sväng förbi Coop på Ersboda och köpte en mini flytväst till skrutt. Även om det var den minsta flytväst jag har sätt så var den rätt så stor på Hilma. Första gången i livet för lillan att åka riktig motorbåt som skumpar lite mer än färja... Men det var då inga problem alls, hon såg inte alls brydd ut...

Firande av mina småsyskon som fylde åtta, ingen present fick dom men skrutts farmor var snäll och bidrog med en chokladkaka till dom.. Så det blir att skaffa fram presenter åt dom nästa vecka.

Tanken var sedan ta båten tillbaka till fastlandet men så blev det inte, vi bestämde oss för att stanna över natten och sova i Jespers stuga och tillbringa natten med Eva och Johan. Kvällen bjöd på grillning, en svänt hem till mig igen och sedan Alias.

 

Något svårt att somna för skruttan, men det gick till slut. Natten var bra fast vi var uppe mellan fyra och sex, mamma leker halv sovande med skrutt och bara myser. Sen fick vi sova lite mer. Upp vid Nio och packa sig hem...

Blää nu är vi trötta och nästa helg blir det chill helg i staden, som småbarnsförälder blir en liten resa väldigt stor..

 

knöl

Kategori: Allmänt

Wihii, om 12 veckor kan jag kanske börja träna på riktigt igen, om mitt knä har blivit bra som det ska.. Det gillar vi!

Onsdag 4 Maj

Kategori: Hilmerson

Då var det bestämt att det blir dop i mitten av juli på holmön. Helgen efter att vi har varit i Pajala. Himla mysigt med dop, även om det känns lite konstigt när man inte är direkt religös men Hilma kanske är, vad vet jag.


Foto: Lennart Hedlund http://www.tugboatlars.se/KyrkaHolmon.htm


Så nu är det bara att börja planera det på riktigt, dopklänning har vi troligtvis om inte skruttan hinner växa ur dom två som kommer från Jespers släkt. Annars är det väl musik, fika m.m. som ska planeras. Misigt ! :)

Skiträdd

Kategori: Allmänt

Hunden är lite kännslig för smällare för tillfället... när det brakar i Hilmas blöjan blir han lite ängslig och går iväg från vardagsrummet och lägger sig i säkerheten i sovrummet....HAHAHAHAHAHA !
Stackars fjollhunden. Rädd för bebis prutt och bajs !


Tisdag 3 maj, Hilmas första blogginlägg

Kategori: Hilmerson

CV HCV VVVVC  L8888888888888888888                                                                         . a...-j,<c gc  z G   DR -Å. ,M GB

Frukost

Kategori: Mat

Lyckades äntligen ta mig tid att göra egen granola müsli, tog ingen tid alls man jag har bara inte tagit mig för att göra det...  Recept från Ica och det blev super gott och jag känner mig lite nyttig :)
Dock gjorde jag dubbel sats och det var inte så smart, blev aldrig klart så jag fick dela upp det på två plåtar och då gick det himla snabbt.

1 dl nötter (naturella)

4 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 dl koncentrerad äppeljuice

1/2 dl honung

1 msk kanel

1/2 torkade tranbär

1/2 dl russin

1/2 dl pumpakärnor (naturella)

1/2 dl linfrön

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka nötterna grovt.
  3. Blanda nötter, havregryn och kokos i en bunke.
  4. Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Blanda samman med havregryns blandningen väl.
  5. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga  mitt i ugnen 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.
  6. Rör ner tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön.Förvara i en burk med tättslutande lock

 

 

 

Söndag 1 Maj

Kategori: Gnäll

Fresh och kul nöje att spränga hundbajs tunnor. Hoppas att dom fick bajs på sig ! Jag menar fanns det inget roligare att spränga? Äckligt juh ! Lika bra som att krossa glas utanför oss så man måste titta ner i backen när man ska ut för att inte däcken på vagnen ska gå sönder eller att Nalle ska kliva i det .. Ska nog lägga hundbajs utanför deras dörr i fortsättningen :D