Moa

illusion

Valborgsmässoafton

Kategori: Allmänt

Valborg i år firades med grillning och sedan var vi uppe på campus och lyssnade på farmor Evas kör som sjöng och fikade lite. Någon brasa blev det inte, känndes inte värt att stanna och vänta då det var så tråkigt väder och man ville inte heller sitta på fiket och vänta ut tiden.. Det var mycket för skruttan ändå, nu sover hon som en stock.

Om man pratar och sedan gör tummen upp i sömnen, räknas det då som att man går i sömnen eller pratar man bara i sömnen då?

Umeå pop & rockkör

Lördag 30 April

Kategori: Allmänt

Åhh vad häftigt synd att man inte var mitt i smeten och upplevde det på riktigt eller vara med och dansa hade varit awsome !

Fredag 29 April

Kategori: Saker & ting

Wohoo, idag fick vi sängstommen !
För att lyckas få ihop sängen ska man tydligen vara två personer, kan helt klart vara bra i början när man ska få ihop alla träbitar så inte något går av och allt blir omöjligt att sätta ihop. Det var väl så långt vi fick bygga tillsammans men när det var dags för alla miljarder skruvar och inoljade metallbitar tyckte Hilma att det var för tråkigt att titta på så pappa Jesper fick göra klart jobbet på egen hand. Vilket han klarade lika bra som två personer.



Att tolka instruktionerna man får med Ikeas möbler var inte så svårt men när jag och Hilma var bildtolkare råkade vi missa delar så Jesper satte skruvar på fel ställen, men det var inget som inte gick ihop som tur var..



Sniggt blev slutresultatet och jag tror att vi inte behöver oroa oss över att dö i sömnen av en rasande säng.. När vi skulle ta loss orginalbenen från madrasserna var det två som föll av när vi petade i sängen trots att vi senast skruvade åt dom förra veckan...

Onsdag 27 April

Kategori: Allmänt

Skruttan fick inviga sin nya vårjacka som hon fick av farmor idag när vi gick till och från bvc och var på öppna förskolan på små skruttar. Egentligen hade jag tid hos sjukgymnasten men det blev inställt då sjukgymnasten var sjuk så jag fick en ny tid nästa vecka istället. Men då fick jag tid att gå till bebis tiden på bvc för första gången som jag har tänkt länge.
Hilma tyckte det var kul att titta på andra bebisar men det är lite jobbigare att sympati gråta, men gullig är hon när hon gör det. Det är ju så synd om dom andra bebbarna som blir ledsna så man måste ju visa hur synd det är om dom. 

Dom enda som är missnöjd med dagen är mitt knä och Nalle. Nalle ville ju dra en repris från gårdagen och springa runt på Bölesholmarna och hoppa ut för stup för att bada i det iskalla vattnet.

Eftermiddags prommisen

Kategori: Allmänt


Mormor har stickat en liten jordgubbsmössa åt lillis, men än så länge är den alldeles för stor för lillhuvudet..
Hilma var helvaken hela promenaden och övade på att sitta i den skumpiga vagnen, vilket hon är riktigt bra på. Snart sitter hon nog helt själv utan säkerhet.


Och grönt har det börjat bli ute ! Visst är det inte bara jag som tycker att våren är väldigt varm och tidig här uppe? Förra året på valborg var det ju massor av snö, lera, grått och blött. I alla fall utanför Linus stuga..
15,3 grader i skuggan är väl inte normalt i Umeå nu ?
Igår trodde vi att vi skulle komma ut till rena vintern på Holmön som det alltid brukara vara när man kommer ut från varma stan, men inte det !

Annandag påsk 25 April

Kategori: Hilmerson

Pappas flicka








"Jag ska lära dig allt jag kan"

?

Kategori: Hilmerson


Påskdagen 24 April

Kategori: Allmänt









Spenderat dagen på Holmön med massor av sol och värme. Fått ännu ett påskägg och grötiga knän. 
Nu har äntligen Saga och Mira fått hålla i Hilma som dom har längtat efter då hon faktiskt har varit vaken och glad idag när dom fick träffa henne vilket hon inte varit förut.
Tove fick framföra en av deras frågor till oss;om Hilma kunde hoppa studsmatta. Dock hade Mira funderat ut att hon nog måste kunna gå först. Livet är jobbigt när man ville ha ett nytt syskom men bara blev mostrar och får träffa ungen så sällan, sen att hon inte är tillräckligt stor för att leka verkar dom tycka är lite tråkigt... Man kan ju bara hålla i henne och pilla på henne, bitas kan hon men inte mycket mer än det...Tråkigt syskonbarn..
Fast dom såg rätt så nöjda ut när dom fick hålla henne och att hon log mot dom var nog ett tecken på att hon faktiskt växer och att dom snart kan leka mycket bättre med varandra.

Nalle har fått en ny kompis som han efter en två timmars promenad runt på ön accepterat, då han kom på att dom faktiskt leker samma lekar vilket faktiskt gör det hela rätt så kul. Dragkamp, jaga varandra, rulla i snö, brottas m.m.
Under promenaden han vi förbi Jespers stuga och såg så att båten stod kvar och det gjorde den.

Nu är vi trötta och slut av en dag på ön. Att komma hem var otroligt skönt, att få vila sig lite från all sol som säkert har gett mig färgen röd. Vila knäna och resten av kroppen efter en heldag på ön.
Snodde hem ett par stickor och ett garn nystan från mamma och ska försöka mig på att sticka lite !

Påskafton 23 April

Kategori: Allmänt

Sill lunch med svärföräldrar och Jespers moster Kerstin och farbror Fredrik. Jag höll mig till äggen och laxen som nog smakade bäst. Målat massa ägg. Vi har haft en trevlig och mysig dag. Tack så mycket !
Nu chillar vi och njuter av påsken som imorgon för oss vidare för ett besök på Holmön imorgon, andra gången för lillan !

ZzZzzZZZzZzZ

Kategori: Saker & ting

Hittade en MALM sängstomme på blocket igår men det slutade med att vi beställde hem en högre variant av dom från Ikea med bättre förvarings möjligheter.. Kommer hem till oss nästa torsdag enkelt och bekvämt !

Skärtorsdag 20 April

Kategori: Allmänt

Jesper slutade tidigt idag så det blev storhandlat på Teg och sedan bjöd vi in oss på fika hos Eva & Johan.

På vägem mellan bilen och trapphuset chockar jag mig själv och säger "ska vi hissa eller dissa", det chockerande var att jag brukar vara så trög att jag oftast skulle komma på det först när vi hade kommit upp och funderat på det hela ett bra tag. Men inte idag, min hjärna är kvick som aldrig förr !
Sockerspeedad innan påsken har börjat på riktigt ? Vem vet !? Inte jag, HOHO !

Sitter och väntar på att min yoghurtglass ska tina lite så jag kan få i mig den yummie !




LillSkruttan har full fokus på kalikå krabaten hos farmor och farfar

Tisdag 19 April

Kategori: Hilmerson

Två premiärer igår, hoppgunga och Semper havregröt. Båda var en hit och det var ju kul ! :)


Måndag 18 April

Kategori: Saker & ting

Vi kommer att dö i sömnen då sängen rasar ihop, sängbenen är fan inte pålitliga alls.. Dom lixom trillar av när man är i sängen, väldigt läskigt. Bäst att köpa en riktigt rejäl sängstomme så vi överlever till sommaren. Men ska man köpa en ny eller på blocket ? Känns inte som att det är så himla stor skillnad på pris, om man tänker på att man får den hem till dörren om man beställer annars måste ju Jesper stå för transporten som han inte verkar jätte pepp på..
Vill ha en Malm från Ikea..

Fredag 8 April

Kategori: Allmänt

Jaha det tog ju bara sådär ca fyra år att ta sig till läkare-sjukgymnast och tillslut få en diagnos om vad felet på mitt knä var.. Patello femoralt smärt syndrom,  som troligt vis kommer att försvinna när jag tränat upp musklerna runt knät och in värsta fall kan sluta med operation. Men det ligger lite längre fram i tiden då min rehab för dom närmaste veckorna bara handlar om ökad blodcirkulation och ökad rörelse i knäet. Hoppas på att jag kan börja springa inom en inte allt för lång framtid!


Patellofemoralt smärtsyndrom är namn på en medicinsk tillstånd som leder till smärta på framsidan av knäet. Knäet har en komplex struktur som är mycket smärtkänslig och många faktorer kan bidra till utvecklingen av smärtsyndromet, bland annat

  • att knäskålen är förskjuten i förhållande till resten av knäets strukturer
  • överbelastning / överträning
  • korta, obalanserade eller svaga lårmuskler
  • plattfot
  • olika skador

Symptomen på patellofemoralt smärtsyndrom är ofta en diffus gnagand

e smärta under och runt främre delen av knäskålen (patella) där knäskålen går ihop med nedre delen av lårbenet (femur). Smärtan förekommer oftast när man

  • springer i utförsbackar och går i trappor
  • står på knä
  • hoppar
  • sitter med böjda knän i längre perioder

Torsdag 7 April

Kategori: Allmänt

Aj, jag är skadad :( Lyckades få ett hål i ena hälen och en blåsa på andra när jag gick ner till staden för någon dag sedan.. Trodde att det stora hålet berodde på skon men så var inte fallet som tur var, det berodde på att det var ett hål på min strumpa så kanten på hålet skavde ett stort hål på min häl. Blåsan berodde dock på skon så jag får knyta den lite bättre nästa gång och ta ett par hela strumpor.
Vill inte lägga upp någon bild på mitt fascinerande hål som inte har torkat än utan bara är ett blött hål, då jag inte tror att andra delar min fascination..

Pic

Kategori: Saker & ting

Idag kommer det troligtvis lite bilder från förra året och början av detta ner i brevlådan, himmla mysigt att faktiskt ha dom framför sig annat än på datorn.. Måste nog införskaffa i ett album till oss så det fins någonstans att organisera bilderna lite..

Onsdag 6 April

Kategori: Allmänt

Jag och bebbe säng hänger, himmla mysigt när man inte riktigt orkar dra sig upp ännu. Mamma får ligga under täcket och pilla och busa med skruttan som bara skrattar och pillar och biter på mammas fingrar som är utmärkta tuggleksaker för tillfället :)
Pappa och farfar är på väg till Östrsund för att äntligen köpa ny bil, skönt att äntligen rymmas ordentligt allihopa..

Måndag 4 April

Kategori: Allmänt

Lillskrutt har varit på små dåligt humör i helgen, nu märkte jag varför. Det är en liten tand som är på väg upp ju !
Klart lillan är knorvlig när det är en vass gadd som ska upp genom tandköttet. Kliar nog riktigt mycket !