Moa

illusion

Tisdag 29 Mars

Kategori: Allmänt

I helgen bakade och bjöd jag på mina första premiär cupcakes ! Blev helnöjd med resultatet även om jag inte trodde på att man skulle få ner 5 dl florsocker och 1 dl kakao i 100g ost.. Det verkade omöjligt, men nu har jag lärt mig att det går ! Borde ju ha ställt upp i Fenomen med det..
Ingredienser

4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g smör, osaltat
2 dl strösocker
2 ägg
1 3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 dl hallon, frysta
100 g choklad, mörk med hallon

Frosting:
100 g cream cheese
5 dl florsocker, ca
1 dl kakao
1/2 tsk citronsaft

1. Smält smöret, ställ åt sidan en stund. 
2. Blanda samman de torra ingredienserna. 
3. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig. Hacka chokladen grov och häll i den tillsammans med hallonen, vänd ner dem i smeten. 

4. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten som räcker till cirka 14 st cupcakes. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Testa mot slutet med en sticka ifall de är klara, det ska inte vara kladdigt när du drar upp den i fall de är klara. Om de inte är riktigt färdiga så sjunker de ihop.

5. Vispa cream cheese och citronsaft pösigt, tillsätt kakao och florsocker lite i taget till önskar konsistens. Bred över dina cupcakes när de svalnat.

Tisdag 22 Mars

Kategori: Saker & ting

I fredags köpte jag en muffin form.. Nostalgi ! Inte för att jag känner någon som brukade baka med muffinsformar utan en av mina favoritböcker när jag var liten hette Om man ger en älg en muffin av Laura Joffe Numeroff, så nu har jag gått runt och tänkt på den sedan i fredags.. Om jag har tur så hittar min kära mor den på vinden idag om inte har nog mina bokmonstersystrar tuggat och rivit sönder den i småbitar :( Det skulle vara himla tråkigt för jag har sökt igenom alla boksidor på nätet men kan bara hitta den på engelska och det är jag inte ute efter.. Vill läsa den nu, på svenska för Hilma hon kanske inte förstår vad det handlar om men jag tycker att det är mysigt att läsa för henne :)

Får hålla mina tummar och hoppas att inte monstren hann före..


<3

Måndag 21 Mars

Kategori: Mat

Här är veckans mat för oss, gäller bra att hålla planeringen också nu!

14 Mars

Kategori: Allmänt

Usch vilken start på dagen...

Morgonen börjar runt åtta då hunden med magbesvär bestämmer sig att det är en bra ide att spy bervid sängen där jag ligger och sover. För stunden var jag så pass trött att jag somnade om och inte orkade/ville ta hand om det då så jag sover tills skruttis vaknar och behöver ny blöja, slänger ut hunden ur sovrummet byter sida i sängen. Sedan vilar vi tills stanken är outhärdlig och drar mig upp ur sängen för att förtsätta morgonen med lek i vardagsrummet.. Kommer ut till en skammsen hund som vet att han har gjort äckliga saker.. Känner att det lukter skumt i vardagsrummet också eller är det bara min hjärna och näsa som lurar mig ? Känns som att det luktar apa i hela lägenheten då jag har legat och låtit lukten smutsa ner min näsa..

Nä det var det inte, nu hade Nalle lämnat en sjö av diarré på golvet och lite på väggen i vardagsrummet ! Tack så mycket ! Ville bara dö, gå ut och spy typ....

 

Då kände jag att det var dags att ta tag i allt äckel fick bita ihop och torka upp, medans jag själv hela tiden höll på att spy blääää !

 

Jesper tog tidig lunch och räddade mig så jag fick gå ut och andas frisk luft och rasta Nalle innan det skedde fler olyckor så nu är jag äntligen inte illamående längre...  Puhh !

 

Trasig datorstol = perfekt hundsäng

Kategori: Allmänt

dsc00673 (MMS)

Trasig datorstol = perfekt hundsäng

SMS-inlägg

Kategori: Allmänt

dsc00663 (MMS)

Fick för mig att göra fruktsallad av all frukt vi hade kvar hemma. Mango, apelsin och hallon = supergott !

5 Mars

Kategori: Allmänt

Bakat kladdkakemuffins med hallon och mörk choklad, blev ett bra resultat trots att det var en egen mix av receptet.

 

4 Mars

Kategori: Allmänt

Usch vad jag hatar snöblask... Mina fötter är dyngsura efter att ha gått fram och tillbaka till ica, det ska inte vara plusgrader nu ! Kan gärna hoppa över denna del av vintern/våren så slipper jag köpa gummistövlar.

Jag ser hellst att det är vinter en månad till iaf sen ska snön försvinna på en natt, då är jag nöjd !

 

 

3 Mars

Kategori: Allmänt

Snart ska vi iväg på föräldraträff med tema babymassage.. Kan bli spännande !