Moa

illusion

29 November

Kategori: Allmänt


Kvällens outfitt: Vitt genomskinligt linne H&M och gammla hängiga långkalsonger med tre hål mellan benen som har dykt upp i min garderob utan min hjälp och vetskap...

Magen är kvar.. Känns som att bebben har bestämt sig för att inte komma ut alls. Fast jag tror att jag kommer sakna magen lite sen när den väl är borta... Nu är det som tillåtet att vara tjock, sen kommer det bara vara kvar en hängig påse som ingen kommer tycka är speciellt vacker. Inte jag iaf, hoppas att den vanliga magen inte är allt för långt borta.

28 November 1:a advent

Kategori: Allmänt

Jag rullar fram för tillfället; inte nog med att bebben inte vill ut och fyller ut min mage till 1000% utan dagen till ära är det ju första advent. Massa julbak, lussebullar och knäck, sen skulle det ner i magen tillsammans med glögg.. Känner att jag inte har något behov av mat på några veckor framöver. Fast om bebben tänker stanna länge till så försvinner nog min mätthetskännsla till imorgon, förstår inte hur man kan bli så hungrig så fort fast man varit så mätt..


I torsdags blev jag hungrig en timme efter att jag ätit frukost, började kall svettas och fick värsta sockerfallet typ, ingen trevlig upplevelse...

25 November

Kategori: Allmänt

Åhh jag vill se La vita è bella/Livet är underbart, första gången jag såg den var första året på gymnasiet. Blev helt förälskad i filmen som är så otroligt fin och sorglig. Hade inte lika lätt att grina av filmer då som jag har nu (troligtvis för att alla hormoner som bor i min kropp för tillfället får mig att gråta åt vad som helst). Jag skulle troligtvis gråta floder då den lilla familjen splittras av andra världskriget och förtrycket mot folkgrupper..
Tror att jag ska beställa hem den som en tidig julklapp åt mig själv, se den tusen gånger om jag klarar fast det lär jag inte göra. Men kanske.







19 November

Kategori: Allmänt

Bortskämda katter vi har, ligger i soffan och slöar istället för att vara superglada åt sitt nya katt träd som Jesper har köpt och satt upp år dom...






Detta är vad katterna dissar för soffan...





17 November

Kategori: Allmänt

Idag har jag äntligen lyckats ta mig till stadsbibblan och lånat hem några böcker som kanske kan ge mig några kloka råd för det som snart är min nya vardag, mamma... Hade till och med lånekortet med mig, brukar antingen glömma det eller helt enkelt glömma gå in på bibloteket och kommer på det lagom då man kommer hem.. Visst låter det vettigt att börja läsa dagen innan man är beräknad ? Fast jag vill inte gå efter en bok från punkt till pricka, känner att jag ska gå på kännsla och ta åt mig det jag känner att jag behöver från böckerna, sen finns det ju så många kloka människor i världen så det är väl bara att fråga dom. Fast man vill ju "kan själv!"...
Jag kommer ändå aldrig bli en människa som planerar bra och i förväg för saker, även om jag försöker blir allt i sista stund.. Har inte ärvt min mors förmåga att planera och hålla tider..

Dagen till ära blev jag och magen behandlade som handikappade eller gamla tanter då vi åkte buss..  När vi klev på bussen väntade busschaufören med att köra tills vi säkert hade hittat en plats som vi trängde oss in på.. Det var ju bussigt av han så vi inte föll pladask och gjorde illa oss om vi tappat balansen då han kört iväg...





Jag och magen är nog lite handikappade ändå :)

16 November

Kategori: Allmänt

AAAJ !
Jag borde lyssna på min mor och inte äta popcorn. Har lyckas få in ett popcornskal mellan tänderna och där har det suttit sen i söndags och det gör ooont ! Jag blir less.. Det går fan inte att få bort, tandtråd är värdelöst... Mitt liv har blivit förstört, vad ska jag göra ? Måste typ ta bort alla tänder så kanske skalet försvinner..



2 dagar till bf, dock tror jag att korven kommer ligga kvar i en vecka till. Känns inte som att den lille har någon tanke på att komma ut för tillfället, så det är väl bara att vänta en vecka till.. Fast man kan ju tycka att bebben har fått tillräckligt med tid på sig att göra sig klar för den riktiga världen, så trevligt kan det ju inte vara att bo trångt. Och att få hicka för jämnan kan ju inte heller vara det roligaste man kan göra.. Aja, man kan inte göra så mycket mer än att vänta på att bebben ska bestämma sig för att komma..

9 November

Kategori: Allmänt

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Såg just ung och bortskämd, det var det roligaste jag sett. Mitt nya favoritprogram, att folk kan vara så förståndshandikappade. Kul att dom typ aldrig hade varit i en mataffär och att deras föräldrar kom hem och städade deras lägenheter och gjorde mat varje dag. Kan ju inte räknas som att man har flyttat hemifrån när man ändå inte gör någonting själv. Deras föräldrar hade ju i princip flyttat in till dom för att dom inte klarade av någonting sjulv.
Jag höll ju på att dö genom hela programmet, var himmla roligt. Jag vill inte bli som dom... Kommer nog aldrig bli det heller, måste ju vara omöjligt. Om man inte levt i en bubbla hela livet...
Fast det finns ju säkert ett liv då man inte behöver jobba ihop sina pengar och bara leva på kreditkort. Deras föräldrar vill ju säkert försörja dom resten av livet..

8 November

Kategori: Allmänt

En blandning av hyper och trött, vad gör man då ? Vill inte sitta stilla men orkar inte röra på mig heller :o

Reklampaus

Kategori: Allmänt

Ohh hjälp, gick just in på gravid.se och kom fram till att jag är i vecka 39 ! Bebben kan komma när som hellst, det är ju sjukt !
Varför känner jag bara lugn ? Borde jag inte vara typ jätte uppjagad? Varför är min omgivning mer uppjagad än jag? Är jag sjuk eller ? 
Att jag vågar åka ut till Holmön är det typ ingen som fattar, inte jag heller om jag tänker efter. Fast det skulle nog lösa sig om det skulle börja hända någonting..


Du är i vecka 39

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

7 November

Kategori: Allmänt

I´m back !
Igår hade jag samma kännsla som förra helgen, kändes som att man var bakis och hur sliten som hellst. Låg i soffan större delen av kvällen och bara dog. Jag är inte byggd för att sova för lite och sedan sova en timma mitt på dagen, då kraschar jag :/
Meningen var att vi skulle ta oss ut till Holmön igår men kom alldeles för tidigt då det inte var en vanlig lördag utan en röd sådan. Det slutade med 6mil bil i onödan och jätte trötta människor (jag och Jesper). Orkade inte  heller   loppis på nolia, som var ett alternativ till Holmön. Dagen var äckligt lång och kvällen lika så. Skulle kikat förbi hos Moa och Erik i deras nya lägenhet men det blev heller aldrig :( Får se till att komma förbi någon dag och kika, måste ju få se hur dom bor !

Men idag är jag på topp, har varit på Holmön och städat i stallet och plockat med lite barngrejer för att sedan fara till Teg och äta middag hos Jespers päron. Det tycker jag jämnar ut gårdagens ogjorda saker... En ganska lugn dag men det känns skönt att ha fått någonting gjort iaf, även om det inte var så mycket som man borde fått gjort i helgen.

Btw så var Saw 3D Värdelös men det var en trevlig kväll med Linnea och Imse !

Nu ska jag avsluta helgen med söndags Beck !



5 November

Kategori: Allmänt

Nu snurrar min blogg runt mat.. Men jag måste bara lägga in en bild på grodbakelserna som Jesper kom hem med, det tycker jag var himmla gölligt !

4 November

Kategori: Allmänt

Städar, bakar och lagar middag, skulle nog kunna bli en bra hemmafru.
Fast man skulle nog bli rätt så less efter ett tag. Jag har aldrig gillat att städa och kommer nog aldrig börja gilla det heller, trots att jag känner mig som en galen städtant som städar jämt. Fast det hjälper ju inte, trots att alla dammråttor försvinner så är dom på något konstigt sätt tillbaka efter en kvart och även om NAlle inte löser hår när jag borstar och borstar så är ändå hans hår överallt ! Usch jag ska raka av han och katterna allt hår !

Mina fina smarties kakor!
Fast som vanligt när man bakar så försvann en del av kaksmeten ner i min mage så jag får vänta tills imorgon för att få veta om resultatet blev bra, lyckades trycka ner en men om det var gott vet jag inte, jag var för smetmät..







Förlossningstankar..

Kategori: Allmänt

Var på MVC igår och fick veta att bebben är liten normalstorlek. Vilket känns bra, lagom stor, normalstor. Det tycker jag låter som den bästa storleken på som små, en minimini skulle jag knappt våga hålla i för att jag säkert tror att jag ska göra den lilla plutten illa och skönt att inte behöva klämma ut en jättebäbis. Läste om någon som fick en jättebebbe på 5 kilo, då är man ju en himmla stor bebbe ! Tänk att få ut den lixom, jag som bara ska få ut en normal stor unge och ändå kommer det göra superont, "liten" possitiv smärta. Undrar hur den är i jämförelse med "stor" possitiv smärta...

Har iaf bestämt mig helt i att hoppa över att skriva en födelseplan (till förlossningen om mina tankra kring, förväntningar, smärtstillande m.m.). Känner att jag ändå inte har någon aning om vad som väntar, även om man läser hur mycket som hellst så är det inget jag kan föreställa mig.. Finns så många olika versioner man har hört om, varje förlossning är unik och kan nog inte planeras i förväg enligt mig.
Känns bättre att ha så små förväntningar, lagom påläst och bara ta det som det kommer. Kommer ändå inte att kunna planera hur det kommer att gå i slutändan.. Jag har alltid haft svårt att bestämma min och att planera.. Det är inte min starka sida och det slutar ändå oftast på ett helt annat sätt...

Det börjar närma sig och idag är det 15 dagar till beräknad bf.. Känns rätt så overkligt förtfarande måste jag säga !