Tisdag 29 Mars
Kategori: Allmänt
I helgen bakade och bjöd jag på mina första premiär cupcakes ! Blev helnöjd med resultatet även om jag inte trodde på att man skulle få ner 5 dl florsocker och 1 dl kakao i 100g ost.. Det verkade omöjligt, men nu har jag lärt mig att det går ! Borde ju ha ställt upp i Fenomen med det..
Ingredienser
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g smör, osaltat
2 dl strösocker
2 ägg
1 3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 dl hallon, frysta
100 g choklad, mörk med hallon
Frosting:
100 g cream cheese
5 dl florsocker, ca
1 dl kakao
1/2 tsk citronsaft
1. Smält smöret, ställ åt sidan en stund.
2. Blanda samman de torra ingredienserna.
3. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig. Hacka chokladen grov och häll i den tillsammans med hallonen, vänd ner dem i smeten.
4. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten som räcker till cirka 14 st cupcakes. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Testa mot slutet med en sticka ifall de är klara, det ska inte vara kladdigt när du drar upp den i fall de är klara. Om de inte är riktigt färdiga så sjunker de ihop.
5. Vispa cream cheese och citronsaft pösigt, tillsätt kakao och florsocker lite i taget till önskar konsistens. Bred över dina cupcakes när de svalnat.
Recept från http://www.matklubben.se/